Projecte del Parc Fluvial de l’Anoia

Aquest mes de juliol hem iniciat els treballs de camp i d’aixecament topogràfic per a la redacció del “Projecte executiu per a la millora i la connectivitat del Parc Fluvial de l’Anoia”, el qual constitueix un encàrrec que ens fa la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), formada pels Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí (Anoia).

IMG_8538L’Equip redactor del Projecte està format per Esther Ferrer i Pere Massó, de l’equip Massó/Rimblas/Ferrer, i compta amb la col·laboració de l’equip ABM Serveis d’Enginyeria i Consulting, SL.

L’àmbit del Projecte comprèn el tram del riu Anoia que s’estén entre Jorba i la Pobla de Claramunt, a més del tram de la riera d’Òdena des del nucli urbà fins a la confluència amb l’Anoia, i el camí que seguei el torrent de Güells, fins el Castell de Castellolí.

D’entrada, plantegem el projecte des d’una visió holística i transversal, tenint en compte els valors ecològics, paisatgístics i patrimonials existents, així com les pre-existències urbanes i estructurals. L’objectiu final de la intervenció serà la millora – fins on sigui possible- de l’espai fluvial, però sobretot de la seva continuïtat i connectivitat amb els espais urbans i agrícoles adjacents. A tal efecte, treballarem a partir dels criteris de disseny següents: IMG_7694_Sala

  • Garantir la continuïtat i la coherència de la xarxa de camins propers al riu Anoia i a les principals rieres de la seva conca (rieres d’Òdena i de Castellolí), potenciant el seu ús pedestre i amb mitjans no motoritzats.
  • Millorar la permeabilitat entre l’espai fluvial i els principals espais d’ús públic urbans, mitjançant la definició d’unes portes d’entrada al riu des de la ciutat.
  • Crear una xarxa de recorreguts amb un caràcter distintiu propi, enllaçant punts d’interès i buscant la visibilitat de fites naturals i patrimonials.
  • Potenciar i millorar els valors ambientals i ecològics de l’espai fluvial.

IMG_7728_CMBEn aquesta primera fase dels treballs hem mantingut reunions amb els responsables tècnics de tots els Ajuntaments que conformen la MICOD, així com amb diferents tècnics i responsables de l’ACA, per tal de consensuar els criteris que regiran la redacció del Projecte. La seva presentació està prevista a la tardor de 2015.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *